Localul „La Crama la Gigel” de la Sinaia a primit amenzi de 52.000 de lei

Actualitate| 09.08.2023| 215| 0| Virgil Rădulescu

Localul din Sinaia unde mai mulţi copii au făcut, marţi, toxiinfecţie alimentară şi au ajuns la spital a fost amendat de DSP Prahova cu 20.000 de lei. De asemenea, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova a amendat cu 32.000 de lei unitatea de alimentaţie publică, pe care a şi închis-o, şi a confiscat, în urma controlului, peste 20 de kilograme de alimente neconforme, care vor fi distruse.
„A fost aplicată sancţiune conform conform H.G. nr. 857/2011 actualizată, în valoare de 20.000 de lei”, a precizat, miercuri, DSP Prahova.
Conform sursei citate, în urma controalelor efectuate după ce copiii s-au îmbolnăvit a reieşit că spaţiul nu corespunde din punct de vedere igienico-sanitar.
DSVSA Prahova a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că în urma controalelor efectuate a dispus închiderea localului din Sinaia.
Nouă copii şi un adult, aflaţi în vacanţă la Sinaia, au avut simptome, marţi, la două ore după ce au mâncat. Toţi au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din localitate. Trei copii mai erau internaţi miercuri, urmând să fie externaţi în cursul zilei de joi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, au anunţat autorităţile. Cei zece pacienţi proveneau dintr-un grup mai numeros din Teleorman. Conform spitalului din Sinaia, toţi aveau „simptome comune urmare a consumului de produse alimentare de la un operator de pe raza oraşului”.

DSP Prahova anunţă, miercuri, că ultimul control făcut la localul din Sinaia unde mai mulţi copii au făcut toxiinfecţie alimentară a avut loc acum patru ani, când unitatea respectivă a solicitat un certificat de conformitate.
„Ultimul control efectuat la unitatea SNACK BAR CU TERASĂ a fost în anul 2019 ca urmare a solicitării societăţii în vederea obţinerii Notificării de Certificare de Conformitate, unitatea dispunând de spaţiile şi dotările necesare funcţionării cu profilul solicitat”, precizează DSP Prahova.

 Reprezentanţii DSP au constatat acum că spaţiul nu corespunde din punct de vedere igienico-sanitar.
„În data de 08.08.2023 inspectorii sanitari din cadrul D.S.P. Prahova au efectuat verificări, conform competenţelor la societatea LA CRAMA LA GIGEL S.R.L., unitate de alimentaţie publică, ce a preparat începând cu data de 07.08.2023 hrana pentru grupul de copii cazaţi la Centrul de Agrement Sinaia – Casa Elevilor (…). Unitatea de alimentaţie publică funcţionează în baza certificatului constatator eliberat de O.R.C. în luna decembrie 2018 (cod CAEN: 5621, 5610) şi în baza Notificării de Certificare a Conformităţii eliberată de D.S.P. Prahova pentru activitatea de SNACK BAR CU TERASĂ, în data de 05.06.2019”, potrivit DSP Prahova.
Conform sursei citate, din unitatea la care au mâncat copiii s-a recoltat o probă de apă, „alimentul suspect a fi produs îmbolnăvirea” şi teste de sanitaţie (tegumente şi suprafeţe).
„La momentul controlului au fost constatate neconformităţile: nu se realizează triajul personalului la intrarea în activitate; spaţiile nu corespund din punct de vedere igienico sanitar; nu se face dovada instruirii profesionale a personalului în ceea ce priveşte însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; nu se face dovada fişelor de aptitudini – medicina muncii pentru tot personalul din blocul alimentar; lipsa probelor alimentare servite grupului de copii; produsele biocide cu termen de valabilitate depăşit”, informează DSP Prahova.
Instituţia mai anunţă că pentru deficienţele constatate unitatea de alimentaţie publică a fost sancţionată, fără a preciza cuantumul amenzii date.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *