Serviciul de Ambulanţă şi SMURD au intervenit la Sinaia pentru preluarea a 8 elevi cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Educație| 08.08.2023| 206| 0| Virgil Rădulescu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a intervenit, marţi, în stațiunea Sinaia, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greţuri, vărsături, ameţeli.  Este vorba despre un adult şi opt elevi cazaţi la o vilă din Sinaia, care au declarat că au mâncat produse de la un fast-food. Elevii se află în tabără, în stațiunea prahoveană.

Conform datelor furnizate de administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, este vorba despre opt elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Ei erau cazaţi la Casa Elevilor din Sinaia, iar dimineaţa au mâncat la un fast-food din piaţa oraşului şi au plecat să viziteze Casa Enescu din staţiune. Tinerilor şi unuia dintre însoţitorii acestora li s-a făcut rău în faţa pensiunii de unde au fost preluaţi.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Prahova, şi un al doilea adult se află în observaţie cu simptome de toxiinfecţie alimentară.
La ora transmiterii acestei ştiri elevii au ajuns la Spitalul din Sinaia.
Primăria a precizat că elevii „sunt în tabără, cazaţi la Casa Elevilor din Sinaia”, după ce, iniţial, administraţia locală a informat că aceştia sunt cazaţi la Vila Acvila din Cartierul Cumpătu.
„Au mâncat dimineaţa La Gigel (în Piaţa oraşului) şi au plecat să viziteze Casa Enescu. Starea de rău s-a declanşat în faţa Vilei Acvila”, a declarat Primăria Sinaia.
ISU Prahova a informat anterior că la locul solicitării au fost mobilizate două autospeciale de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe din cadrul SAJ Prahova.
„În urma evaluării medicale, victimele vor fi transportate la CPU Sinaia, pentru investigaţii suplimentare.”, a precizat ISU Prahova.
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *