La Ploiești, programele „Primul Ghiozdan” şi „Cutia şcolarului” vor fi înlocuite cu vouchere educaționale

Educație| 07.08.2023| 111| 0| Virgil Rădulescu

Primăria Municipiului Ploieşti a anunţat, vineri, că în anul şcolar 2023-2024 nu vor mai fi acordate „Primul ghiozdan” pentru clasa I şi „Cutia şcolarului” pentru clasa pregătitoare, potrivit unei hotărâri votate de consilierii locali.

Prin votul consilierilor Marcu Valentin, Frusina Vlad, Nicoleta Ştefan, Radu Simionescu, Dragoş Măchiţescu, Simona Popescu, Daniel Nicodim, Anca Popa, Ştefan Alexandru, Gheorghe Sârbu, Popa Gheorghe, Bolocan Iulian, Valentin Săbău, Horia Popovici, Aurelian Tudor, George Botez, Bogdan Lupu, Rareș Enescu, Nemeş Constantin şi Mihai Tonsciuc  programele „Primul Ghiozdan” și „Cutia școlarului” își încetează aplicabilitatea.

În aceeaşi hotărâre de consiliu local s-a aprobat acordarea, începând cu anul şcolar 2023-2024, a voucherelor educaţionale în cuantum de 150 de lei de copil pentru preşcolarii şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Ploieşti, care au domiciliul/reşedinţa în Ploieşti, precizează reprezentanţii Primăriei într-un comunicat de presă.
Voucherele educaţionale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de rucsacuri sau ghiozdane, rechizite şcolare, cărţi şi caiete de activităţi, culegeri şi atlase.
Acestea se acordă pe baza cererii formulate de către un părinte sau tutore.
Cererea poate fi depusă atât în format letric la Registratura Primăriei Municipiului Ploiești, cât și electronic la adresa de e-mail: comunicare@ploiesti.ro și va fi însoțită de o copie a certificatului de naștere a preșcolarului sau elevului, precum şi de o adeverință/declarație pe proprie răspundere privind calitatea de preșcolar, respectiv de elev a beneficiarului.
Perioada de depunere a cererii respective este 15 august – 30 septembrie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *