Autoritățile locale din Ploiești continuă să plimbe ursul! Ursul se jocă de-a pititea

Administrație| 07.08.2023| 167| 0| Virgil Rădulescu

De câteva nopți, ca să nu zicem și zile, ursulețul rătăcit prin urbea noastră apare ca o boare. Și dispare tot ca o boare. Ploieștiul pare ursit să să aibă și un urs maidanez, căci autoritățile locale s-au dovedit a fi neputincioase în această situație.

Cum primarul era plecat în binemeritata săptăluna de miere, „Comandamentul” i-a revenit vicelui, Daniel Nicodim, care a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor ce se impun în acest caz, deplasându-se, personal, în zonele bântuite de fantomaticul urs. Călare pe utilitara pompieristică. Dar nu călare pe situație!

Desfăşurare uriaşă de forţe pentru a mâna un biet urs rătăcit pe străzile din Ploiești. Echipaje ale Poliţiei, Poliției locale, Jandarmeriei, Pompieri, veterinari, vânători și chiar pescari cu dotările aferente hăituiau ursul noapte de noapte. Din când în când, la amintirea vreunui gând, și ziua. Asistăm, putem spune, la un adevărat „bear bullyng”!

Zona de promenadă a ursidei era monitorizată cu drona pe timpul zilei și cu camere cu termovizune pe timpul nopții. Geaba! Ursulețul parcă se joacă cu autoritățile precum juca și Bruce Willis în seriile „Greu de ucis” sau „Greu de pensionat”. Se pare că, la Ploiești, rulează parodia „Greu de prins”.

Primarul Andrei Volosevici s-a întors din Luna de Miere. Ursul sperând și el, ca orice urs, la un borcan de miere, și-a făcut din nou apariția sâmbătă seara. A început „Balul de sâmbătă seara”, însă ursul tot nu a fost prins. Chiar dacă dârlogii operațiunii au fost preluați de edilul-șef. Nicodim a predat ștafeta, oarecum.

Neputința autorităților locale continuă… Într-o singură noapte, ursul a fost nimerit cu o injecție. Evident, efectul anestezic dura ceva timp. Era normal ca ursul să o tulească prin porumb, că doar nu era prost să intre în hibernare! Chiar și dronele cu termoviziune s-au dovedit „oarbe”.

Ursul a tras un pui de somn și a revenit ca nou la plimbările urbane.

Morala? Să nu te crezi urs de îndată ce ai ajuns la miere!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *