Fructele care îngrașă și cresc mult glicemia

Sănătate| 25.07.2023| 41| 0| Petrache Ecaterina

Considerate a fi o sursă de vitamine şi minerale, unele dintre fructe nu trebuie consumate foarte des, altele cresc foarte mult glicemia sau nu sunt indicate in curele de slăbire. Expertul în sănătate Mahmoud Abdelaziz de la PharmacistMo.com și Anne Obligar, dietetician, au dezvăluit că bananele, strugurii și ananasul desi sunt fructe „sănătoase” trebuie să le consumăm cu moderație din cauza nivelului ridicat de zahăr și a contribuției lor la creșterea în greutate.

Bananele sunt bogate în zahăr și în potasiu. Sunt sățioase, dar este recomndat să consumăm porții reduse sau să optăm pentru alternative la acest fruct, din cauza indicelui glicemic ridicat. Specialiștii recomandă să optăm pentru fructe cu un conținut mai scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure, care sunt bogate în antioxidanți și au un indice glicemic mai mic, ceea ce determină o creștere mai lentă și mai constantă a nivelului de zahăr din sânge.

Strugurii sunt ca și bananele, au un indice glicemic ridicat, provocând creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge.

Specialiștii recomandă, ca alternativă, merele și perele și asocierea acestora din urmă cu o sursă bună de proteine, pentru sațietate și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Al treilea fruct care se află pe lista de fructe asupra cărora specialiștii avertizează, din cauza conținutului ridicat de zahăr, este ananasul.

Consumul de cantități mari de ananas poate duce la creșerea rapidă a glicemiei ,dar și la o potențială creștere în greutate.

Opțiunile mai sănătoase pe care le puteți include în dietă, în locul ananasului, ar fi kiwi, sau pepenele galben, fructe al căror impact asupra nivelului de zahăr din sânge este mai mic.

Deși bananele, strugurii și ananasul au un conținut ridicat de zahăr natural, nu înseamnă că trebui să renunți complet la ele.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *