8 ani, câțiva miniștri și… doar 3 km de drum realizat!

Administrație| 22.07.2023| 174| 0| Petrache Ecaterina

O variantă alternativă la drumul spre Brașov, pentru a reduce traficul  îngrozitor din anumite zile de pe Valea Prahovei, o tot cerem de foarte mulți ani, dar… fără rezultat. Doar promisiuni, ca și autostrada. O variantă reluată recent este cea prin Valea Doftanei, pe ruta Brădet  – Săcele.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea spune că această variantă la DN1 este în lucru și urmează să fie derulată prin Compania Naţională de Investiţii. Traseul acesteia pleacă de la Câmpina, de unde se merge spre Valea Doftanei – Brădet – Săcele – Braşov.

Este o variantă care nu va mai trece prin staţiunile de pe Valea Prahovei şi este  facilă pentru cei care vor să ajungă direct în Braşov.

Licitaţia a fost derulată, proiectul este în stadiul de implementare, în această perioadă se lucrează la proiectul tehnic. Lucrările ar urma să demareze în toamnă și să fie finalizate în iarna anului 2025.

Ce nu a spus domnul ministru este că se vorbește despre această 1alternativă viabilă la DN1” încă din 2015, atunci când ministrul Transporturilor era Ioan Rus. Acesta anunța, în ianuarie 2015, că a fost într-o vizită de lucru la Ploiești să „dezbată soluții pentru decongestionarea traficului în Valea Prahovei”.

În 2017, Consiliul Judetean Prahova realizează 3 km din acest drum, iar Compania Națională de Drumuri urma să realizeze restul, până la Săcele. Un proiect în valoare de 400 de milioane de lei de care se pare că… a uitat. Poate nu e vorba de bani, dar de lucrări sigur!

Și Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, declara, în februarie 2020, că „într-un timp rezonabil, rezonabil însemnând în jur de doi ani de zile”, acest drum județean poate fi „o alternativă viabilă la traficul ușor de pe Valea Prahovei”.

Vorbe! Practic, în 8 ani s-au făcut doar 3 km. Deci nu s-a găsit nicio alternativă la alternativă. De ce se reia discuția? Ați uitat? Aaaa, anul viitor sunt alegeri.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *