Cod galben de vreme instabilă în Prahova

Actualitate| 20.07.2023| 32| 0| Petrache Ecaterina

Prahova se află, astăzi, sub două coduri.  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pe parcursul zilei în Prahova și alte 21 de judeţe și un Cod galben de caniculă în București și 17 județe.

Până la ora 22.00, în judeţele Prahova, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Dâmbovița, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se vor manifesta prin intensificări ale vântului  cu rafale în general de 55…70 km/h, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Pe lângă Codul galben de instabilitate, valabil astăzi între orele 12.00 – 22.00, avem şi o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă joi și vineri. Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei.

Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Avertizarea vizează Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Mehedinți, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Olt.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice, și în următoarele zile.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *