S-a încheiat cea de-a 73-a stagiune a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești

Cultură| 18.07.2023| 93| 0| Virgil Rădulescu

Stagiunea 2022-2023, a 73-a din istoria teatrului ploieștean, a ajuns la final.

Această stagiune a adus publicului spectacole memorabile, precum și evenimente de anvergură, devenite deja tradiționale în peisajul cultural ploieștean. Astfel, Festivalul internațional de teatru „Toma Caragiu” a adus în fața publicului producții semnificative din repertoriul unor importante instituții teatrale de stat, precum și din mediul independent, iar Festivalul internațional de teatru pentru copii și Tineret „Imaginarium” a reușit, și în acest an, să îi bucure pe micii spectatori cu spectacole prezentate de teatre și companii de teatru din țară și din străinătate, marcând, totodată, 70 de ani de existență ai Teatrului de Animație în Ploiești. Târgul de Florii, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a II-a ediție, a animat din nou Aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”.

De asemenea,  iubitorii de teatru au putut viziona producții noi, din registre diferite: „Cântăreața cheală”, de Eugene Ionesco, regia Cristian Ban; „Ciao, bella!”, textul și regia Antoaneta Zaharia; „Fiul”, de Florian Zeller, regia Cristi Juncu; spectacolul-concert „La vita è bella”, regia Marcela Țimiraș. Și cei mici au putut lua parte la noi povești: spectacolul non-verbal „Cuibul de clovni”, regizat de Mihai Gruia Sandu, și „Ali Baba și cei 40 de hoți”, regia Oana Leahu, producție care a fost recompensată, la  Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați, cu premiul pentru scenografie (Eugenia Tărășescu Jianu) și pentru muzica de spectacol (Cari Tibor). Seria de premii obținute de Teatrul „Toma Caragiu” a fost completată cu Premiul publicului, obținut de spectacolul „O noapte furtunoasă”, regia Sânziana Stoican, la Festivalul Național de Comedie de la Galați, și cu Premiul pentru cel mai bun spectacol – „Funny Money”, regia Ioan Coman – la Festivalul BUZĂU/IUBEȘTE/TEATRU.

Mulțumim tuturor spectatorilor, partenerilor și colaboratorilor care ne-au susținut. Vă așteptăm în noua stagiune, începând cu luna septembrie, cu multe surprize teatrale și producții în premieră: „Milk”, de Ross Dunsmore, regia Horia Suru, producție a secției Dramă, comedia „Mori odată”, de Billy Van Zandt și Jane Milmore, regia Teodora Petre, care va completa repertoriul secției Teatrul de Revistă Majestic, și spectacolul pentru copii „Carmilhan – corabia fantomă”, regia Mihai Androne, care va putea fi urmărit pe scena Teatrului de Animație „Imaginario”.

Vă invităm să ne fiți alături și în noua stagiune, pentru a explora împreună lumea teatrului!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *