what is the pandemic doing to our children

Profesoara de matematică de la Liceul din Azuga a fost concediată pe motive disciplinare

Investigații| 14.07.2023| 97| 0| Virgil Rădulescu

Profesoara de matematică de la Liceul Teoretic din Azuga a fost concediată, din motive disciplinare, după ce aproximativ o sută de părinţi ai unor foşti sau actuali elevi ai unităţi de învăţământ au semnat memorii prin care reclamau comportamentul „discreţionar şi abuziv”, acte de bullying comise de cadrul didactic la adresa elevilor, dar şi presiuni pe care profesoara le făcea pentru ca elevii săi să îi plătească ore de pregătire în particular. 

„În şedinţa din 07.07.2023 Consilul de Administraţie al Liceului Teoretic Azuga a decis să-i desfacă disciplinar contractul de muncă doamnei Cristiana Dumitrescu, profesoară de matematică acuzată de abuzuri grave de peste 100 de părinţi ai unor  actuali şi foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga. Decizia vine în urma cercetărilor pe care le-am cerut Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Judeţean Prahova şi Liceului Teoretic Azuga”, a anunţat, vineri, deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu,  membru al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

După cum v-am informat, poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal, după ce mai mulţi părinţi au depus plângeri cu privire la comportamentul la clasă al unei profesoare din cadrul Liceului Teoretic Azuga, conducerea unităţii de învăţământ declanşând o anchetă internă.

Elevii și părinții au depus plângeri față de profesoara de matematică de la Liceul Teoretic Azuga care a lăsat mai mulți elevi corigenți chiar înaintea examenului de Evaluare Națională. Mai mult, ar fi dat teste care nu ar fi fost conform programei școlare și a înregistrat notele de la simulările examenului în catalog, fără acordul elevilor, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației.

În plus, părinții acuză profesoara de matematică că i-ar fi obligat pe elevi să facă meditații cu ea pentru a nu-i lăsa corigenți. Și, din cei 18 elevi care au absolvit clasa a VIII-a la Liceul Teoretic din Azuga, doar 6 au avut posibilitatea de a susține examenul, ceilalți fiind lăsați corigenți.

Părinţii au depus plângere la Poliţie şi au înaintat un memoriu cu peste 100 de semnături către Inspectoratul Şcolar Prahova şi Ministerul Educaţiei, iar conducerea şcolii a început cercetarea disciplinară a profesoarei.

Aceștia având reproşuri la adresa cadrului didactic cu referire la „comportament abuziv, dezonorant şi neprofesionist în raport cu elevii”, părinţii reclamând acte bullying şi hărţuire verbală la adresa elevilor, precum şi un „comportament abuziv cu consecinţe traumatizante pentru elevi”. Ei susţin că, la un moment dat, la o oră a cadrului didactic un elev leşinat la oră, iar alţi elevi au făcut atacuri de panică. Părinţii mai susţin că unii dintre copiii lor au avut nevoie de consiliere psihologică din cauza comportamentului profesoarei, care îşi evalua şi nota elevii „pe baza unor considerente privind viaţa extraşcolară a elevilor.
Nu în ultimul rând, părinţii au reclamat un „comportament care ridică semne de întrebare privind profesionalismul „evaluărilor psihologice anuale ale doamnei Dumitrescu”.
Reclamaţiile la adresa profesoarei au fost semnate de 106 părinţi. Sesizări privind comportamentul cadrului didactic au fost depuse la conducerea şcolii încă din anul 2021, dar şi cu ani înainte. În 2013, în urma unei reclamaţii la Inspectoratul Şcolar, profesoara a fost schimbată de la o clasă şi din funcţia de diriginte.

Totodată, Inspectoratul Școlar Prahova și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au verificat plângerile depuse de părinți.

Profesoara predam atematica la Liceul Teoretic Azuga din anul 2009.

Poliţia a deschis pe numele profesoarei un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, însă elevii lasaţi corigenţi au fost nevoiţi să intre doar la liceele în care mai erau locuri libere.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *