Controale peste controale

Actualitate| 14.07.2023| 50| 0| Petrache Ecaterina

Astăzi, au continuat verificările în mai multe centre rezidențiale din județ. Cel puțin un control va fi la Băicoi, unde o echipă mixtă este însoțită și de prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, care participă la acțiune în urma unei sesizări transmise în teritoriu de Ministerul Muncii. „În urma unei sesizări transmise de către Ministerul Muncii si Solidarității Sociale, pentru “Patrick Medical Center” din Băicoi, în această dimineață, prefectul Virgiliu Nanu va participa alături de echipa mixtă la verificarea situației de acolo”, a informat Prefectura Prahova.

Sesizarea Ministerului s-ar referi la „posibile nereguli cu privire la îngrijirea beneficiarilor”.

Verificările au loc în cadrul campaniei derulate la nivel național, în centrele pentru bătrâni, copii și persoane cu dizabilități, ca urmare a anchetei ce vizează mai multe azile din județul Ilfov. În primele trei zile de controale, în Prahova au fost aplicate amenzi de peste 1.000.000 de lei.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat, în perioada 10-13 iulie 2023, 2.088 de servicii sociale, 21 dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a 27 activitatea a fost suspendată, conform datelor ANPIS.
De asemenea, au fost aplicate 76 de amenzi, în valoare totală de 956.000 lei, şi 11 avertismente.Cele mai mari amenzi au fost aplicate în judeţele Argeş, respectiv 25, în cuantum de 470.000, Sibiu, saşe, în cuantum de 35.500 lei, şi Maramureş şi Prahova, câte cinci, în cuantum de câte 50.000 lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *