Interlopul George Mafiotu, autorul jafului de un milion de euro de la Câmpina, a fost arestat

Investigații| 13.07.2023| 174| 0| Virgil Rădulescu

Interlopul Gheorghe Cosma din guparea Giulești, cunoscut în lumea în lumea interlopă drept George Mafiotu, dat în urmărire după ce pe numele lui au fost emise două mandate de arestare pentru două jafuri, a fost prins de poliție. 

Cel mai recent mandat este cel legat de agresiunea asupra patronilor unei case de amanet din municipiul Câmpina care au fost agresați și tâlhăriți de aproape un milion de euro.

George Mafiotul din gruparea Giulești se ascundea într-o locație din Ilfov și a fost descoperit de poliție în urma unor informații primite în timpul investigațiilor privind jaful de 1 milion de euro de la Câmpina.

„La data de  12 iulie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în urma unor activități specifice, au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, urmărit național. La nivelul Poliției Capitalei se afla în lucru mandatul de arestare preventivă, emis  pe numele bărbatului, la data de 19 mai 2023, de  către Judecătoria Buftea, pentru o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată,  având un prejudiciu de 220.000  de lei. De asemenea, pe numele bărbatului mai figura și un mandat de arestare preventivă, emis la data de  25 mai 2023, de către Tribunalul Prahova, pentru o perioadă de 30 zile pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, având un prejudiciu estimat la 920.000  de euro. În urma activităților specifice desfășurate, s-a stabilit că persoana urmărită se află la o adresă situată pe raza județului Ilfov. Astfel, la data de 12 iulie 2023, polițiștii au acționat pentru prinderea bărbatului, acesta fiind depistat la o locație din județul menționat. Cel în cauză a fost încarcerat”, a transmis Poliția Capitalei.

În cursul zilei de 4 mai 2023, au fost puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Era vorba despre o acțiune în cazul investigației unui jaf produs în 24.10.2022, în municipiul Câmpina. Membrii grupului Giulești „au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro”, a transmis atunci DIICOT.

Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

Grupul infracțional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alți suspecți care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziționarea unor instrumente utilizate în săvârșirea faptei și ascunderea acestora ulterior comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Cei arestați, în luna mai, au fost interlopii Marian Gheorghe, zis Expresul Negru, Bujor Gheorghe zis Orient, Leonardo Daniel Gheorghe, zis David, și Amoraș Tudor, zis Tezaur.

Marian Gheorghe, poreclit „Expresul Negru”, complicele său, Bujor Gheorghe zis „Orient”, Tudor Amoraș, cunoscut și sub numele de „Tezaur”, și Gheorghe Leonardo sau David – au pus la cale un plan incredibil, în octombrie anul trecut.

Cei patru membri ai grupării Giuleștenilor au organizat un filaj și s-au deghizat ca să-i spioneze pe proprietarii unei case de amanet și schimb valutar din Câmpina. Indivizii ar fi acționat la pont, după ce au aflat că aceștia au aproape un milion de euro în numerar.

Le-au studiat programul și i-au atacat la câteva secunde după ce au parcat în fața locuinței. Tâlharii i-ar fi lovit cu o cruzime ieșită din comun și le-ar fi smuls geanta cu bani.

Victimele nu vor ca identitatea să le fie cunoscută, deocamdată. Spun că în seara cu pricina se întorceau de la Predeal, cu cei 920.000 de euro câștigați din alte afaceri. De regulă, nu umblă cu sume așa mari în numerar. Atacatorii aveau, însă, informații clare că este momentul să dea lovitura.

Una dintre victime, o femeie de 56 de ani, a declarat că totul s-a întâmplat de ziua ei. Abia coborâse din mașină când tâlharii au trântit-o la pământ și au lovit-o în zona feței. Soțul rămas încă în autoturism a fost și el bătut crunt.

Investigatorii au descoperit că inculpații au avut și doi complici care au urmărit victimele cu aparatură specială.

Polițiștii de la Investigații Criminale Ploiești și procurorii DIICOT au descins la aproape 50 de adrese din București, Ilfov, Prahova și Dâmbovița. În total, 20 de persoane au fost duse la audieri, iar cei patru suspecți principali au fost arestați. În locuințele lor din cartierul Giulești, autoritățile au găsit sume importante de bani, arme albe și două pistoale cu glonț.

Gruparea infracțională „Giulești” este considerată una dintre cele mai periculoase găști de tălhari care a acționat vreodată pe teritoriul României. Perioada sa de glorie a fost  în anii 2011-2012, însă a intrat într-un con de umbrp după ce mai mulți membri au ajuns la închisoare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *