Învățământul dual dă roade

Educație| 07.07.2023| 49| 0| Petrache Ecaterina

ADIENT TRIM Ploiești angajează tineri prahoveni, absolvenți în sistem dual, de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Promotoare a învățământului dual în România si producatoare de tapițerii auto, societatea susține tineri prahoveni, absolvenți in sistem dual,  de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiești.

La finalul acestui an școlar, au sărbătorit alaturi de 15 absolvenți ai clasei înființate în anul 2020, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Ceremonia de absolvire a elevilor s-a desfășurat în prezența părinților acestora, reprezentanților societații, ai Liceului Tehnologic Anghel Saligny și Inspectoratului Școlar Județean Prahova și specialiștilor în domeniul educației.

Carmen Bărbulescu, director de Resurse Umane la ADIENT TRIM Ploiești, a declarat: „Suntem încântați să întâmpinăm în echipa noastră tineri talentați care au obținut calificări de ‘Confecționer produse textile’ și ‘Mecanic utilaje și instalații în industrie’. Ei au demonstrat seriozitate, dorință de a învăța și o abordare profesionistă pe parcursul programului de formare. Suntem siguri că vor continua să se dezvolte și să aducă un aport valoros în cadrul companiei.”

Prof. Anca Niculae, Directorul Liceului Tehnologic Anghel Saligny, a subliniat importanța acestui parteneriat și a declarat: „Ne bucurăm să vedem rezultatele acestui proiect educațional de succes și să constatăm că absolvenții noștri au obținut locuri de muncă într-o companie stabilă precum ADIENT TRIM Ploiești. Acest parteneriat oferă elevilor noștri oportunități valoroase de formare profesională și pregătire într-un domeniu solicitat pe piața muncii.”

ADIENT TRIM Ploiești continuă să investească în dezvoltarea resurselor umane și să promoveze învățământul tehnic și practic în colaborare cu instituțiile de învățământ.

Compania este dedicată furnizării de oportunități de carieră și dezvoltare profesională pentru tinerii absolvenți, contribuind astfel la dezvoltarea comunității locale și a industriei confecțiilor textile.

Colaborarea dintre ADIENT și Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiești a început în 2018. Atunci, tinerii care finalizaseră învățământul gimnazial, s-au înscris în prima clasă în sistem dual. În 2020, a fost inaugurată o nouă clasă, ce oferă de această dată două calificări, confecționer produse textile și mecanic utilaje și instalații în industrie. După succesul înregistrat de primele două clase, ADIENT TRIM Ploiești a luat decizia să continue formarea profesioniștilor de mâine, inființând anul trecut, cea de a treia clasă învățământ dual.

 

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *