După faptă și răsplată!

Administrație| 07.07.2023| 219| 0| Virgil Rădulescu

Consiliul Județean Prahova a anunțat semnarea contractelor de finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit, din sesiunea 2023, în baza Legii nr. 350/2005. Ceremonia de semnare a avut loc ieri, la sediul administrației județene, cu participarea vicepreședinților Dumitru Tudone și Cristian Apostol. Au mai ținut să fie prezenți și nimeni nu știe de ce: Cristina Toma Cochinescu – fost consilier local Prahova în Acțiune, Radu Simionescu – consilier local Municipiul Ploiești PNL și Alin Teodorescu.

Pentru susținerea activităților nonprofit și promovarea culturii, educației, sănătății, protecția mediului, sportului și pentru implicarea tinerilor, la nivel local, au fost alocate bugete după cum urmează:

Un buget total de 3 milioane de lei a fost alocat pentru finanțarea proiectelor în următoarele domenii: Cultură și Învățământ, Sănătate, Tineret, Protecția Mediului și Sport.

Din cele 64 de organizații înscrise, 27 au primit sprijin financiar în această sesiune de finanțare.

Domeniile „Cultură și Învățământ, Sănătate, Tineret, Protecția Mediului” au primit alocări de 500.000 de lei.

Proiectele câștigătoare includ: „Festivalul Concurs Național de Folclor Maria Văduva, ediția I, 15 -16 septembrie”; proiectul „Teatru la noi în sat”; și proiectul „ECO pentru VIITOR”, printre altele.

La nivelul domeniului Tineret, câștigătorii includ: Fundația Cantacuzino Florești cu proiectul „Descoperă, învață, implică-te”, Asociația Euro Spirit cu proiectul „Orașul tineretului – Crearea de ecosisteme de tineret” și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova cu proiectul „Consiliere pentru TINEri”.

În domeniul Sport, (finanțare 2.500.000) lei s-au remarcat proiectele: Asociatia „Club Sportiv Petrolul 52” – Proiect „Centenarul Fotbalului Petrolist – Clasarea pe un loc de Europa League în Playoff, „Fotbalul feminin promovează județul Prahova” al Asociației Club Sportiv Prahova Ploiești și „Caraimanul Bușteni – Performanță în fotbalul juvenil” al Asociației Club Sportiv Caraimanul Bușteni.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *