Prahoveanul care fusese condamnat la moarte în Malaezia, încarcerat în condiții inumane

Investigații| 04.07.2023| 107| 0| Virgil Rădulescu

Au trecut 11 ani de când Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr din comuna prahoveană Telega, a fost arestat pe aeroportul din Kuala Lumpur din Malaezia, după ce a fost prins de autorități având în posesie 1.494 de grame de metamfetamină.

Inițial, tânărul, avea 21 de ani la vremea respectivă, fost condamnat la moarte prin spânzurare de Curtea Federală de Justiție din Malaezia. Ulterior, s-a decis ca pedeapsa finală să fie 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston de bambus.

Autoritățile din Malaezia nu au clemență atunci când vine vorba de stupefiante. Totuși, în 2018, guvernul a decis abolirea pedepsei automate cu moartea pentru traficanții de droguri, condamnarea fiind acum de 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston de bambus.

Alături de autoritățile române, Dumitru Gologan, tatăl tânărului, continuă lupta pentru ca fiul său să fie extrădat și să-și execute pedeapsa într-o închisoare din România.

În 2021, Dumitru Gologan vorbea despre greutățile pe care le îndură fiul său în penitenciarul din Asia. Tânărul a fost agresat de mai multe ori și a slăbit considerabil în perioada în care a stat după gratii, a rămas fără dinți.

Ionuț a fost crescut doar de tatăl său, după mama l-a abandonat la naștere, și o bunică, acum decedată. Lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania.

Prahoveanul Ionuț Gologan este primul român care, inițial, a primit pedeapsa capitală pentru trafic de droguri. În 2018, un alt român, Daniel Ionuț Țurcan a fost pus și el oficial sub acuzare de către autoritățile din Kuala Lumpur, după ce, asupra lui au găsite două pachete mari de pudră albă. care s-a dovedit a fi cocaină.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *