Trei angajați ai Ocolului Silvic Măneciu au fost reţinuţi pentru delapidare, fals, înşelăciune, tăiere fără drept de arbori

Investigații| 30.06.2023| 80| 0| Virgil Rădulescu

Şase angajaţi ai Ocolului Silvic Măneciu din cadrul Romsilva sunt cercetaţi pentru delapidare, fals, înşelăciune, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni, trei dintre ei fiind deja reţinuţi în urma audierilor care au avut loc joi.

Un şef de district este suspectat că ar fi angajat fictiv, ca zilieri, trei persoane, printre care și soţia sa, aceştia încasând venituri fără a presta servicii, dar fiind suspectaţi că ar fi furat arbori şi ar fi exploatat agregate minerale fără autorizaţie. Un alt suspect, pădurar, este cercetat pentru furtul a peste 230 de arbori.

„În fapt, din verificări a rezultat că în cursul anului 2022,  două dintre persoanele bănuite ar fi tăiat, ilegal, şi sustras din cadrul unui canton silvic din comuna Măneciu 230 de arbori. Tot din cercetări a mai rezultat că unul dintre bărbaţi şi-ar fi pontat soţia, dar şi alte persoane, în mod fictiv, ca angajaţi zilieri în cadrul unui ocol silvic, încasând aproximativ 2.600 de lei, deşi aceştia nu lucrau. De asemenea, un alt bărbat ar fi sustras mai mulţi puieţi de arbori în aceeaşi perioadă, iar un altul ar fi desfăşurat activităţi de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată, piatra de râu fiind ulterior comercializată către diferite persoane. Totodată, a mai reieşit faptul că două dintre persoanele audiate, cu privire la aspectele în cauză, ar fi dat declaraţii nereale”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Prahova.
Joi, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii şi au dus la audieri suspecţi şi martori în dosar. În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi cu vârstele de 45, 55 şi 56 de ani, din comuna Măneciu şi oraşul Vălenii de Munte, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi unităţii de Parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Poliţiştii prahoveni cercetează şase persoane angajate la un canton silvic din comuna Măneciu, pentru infracţiuni de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, delapidare, fals intelectual în formă continuată, înşelăciune, extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată şi mărturie mincinoasă.
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *