Sute de contestații, după Evaluarea Națională, în Prahova

Educație| 30.06.2023| 86| 0| Petrache Ecaterina

Cele două zile în care au putut fi depuse contestațiile la notele obtinute la examenul de Evaluare Națională nu au rămas nevalorificate. Cei nemulțumiți de rezultat, atât din rândul admișilor, cât și al celor respinși, au putut depune contestații în vederea reevaluării lucrărilor.

Din datele puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în unitățile de învățământ prahovene au fost depuse 833 de contestații. Dintre acestea, cele mai multe, 578 sunt la Limba și literatura română și 255 la Matematică. Cei care au depus contestație și-au asumat în scris faptul că, în urma reverificării lucrărilor, notele acordate se pot modifica, după caz, prin creștere sau descreștere.

Înaintea soluționării contestațiilor, rezultatele elevilor prahoveni arata astfel, 12 elevi de 10 la Evaluarea Națională și peste 150 au luat nota 10 la româna sau la matematică. Cu rezultatele obținute, la capitolul rată de promovare ne aflăm în top.

Până pe 4 iulie, lucrările vor fi reevaluate, urmând să fie afișate rezultatele finale ale examenului. Repartizarea computerizată în funcție de medii și opțiunile elevilor se face pe 19 iulie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *