Dosar penal şi anchetă internă, vizând o profesoară de la Liceul Teoretic Azuga, reclamată de părinții elevilor

Educație| 29.06.2023| 82| 0| Virgil Rădulescu

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal, după ce mai mulţi părinţi au depus plângeri cu privire la comportamentul la clasă al unei profesoare din cadrul Liceului Teoretic Azuga, conducerea unităţii de învăţământ declanşând o anchetă internă.
Conform datelor comunicate, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în zilele de 29, respectiv 31 mai, la sediul Poliţiei staţiunii Azuga s-au prezentat trei persoane care au declarat că au nemulţumiri cu privire la comportamentul din clasă al unui cadru didactic al copiilor lor, elevi ai unei unităţi de învăţământ din staţiune.
„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la nivelul unităţii de învăţământ este în curs o anchetă disciplinară cu privire la situaţia existentă. Totodată, a mai rezultatul faptul că profesoara ar fi notat un elev, în timp ce, în cadrul unităţii de învăţământ erau planificate alte activităţi, de natură extraşcolară”, arată sursa citată.
Se pare că sesizarea făcută de părinţi vizează modul în care profesoara a pus note elevilor din clasa a VIII-a, care a trecut în catalog notele de la simularea la Evaluarea Naţională, fără acceptul părinţilor, în cursul „săptămânii verzi”.

În prezent, o echipă a Inspectoratului Şcolar Județean Prahova efectuează o cercetare prealabilă pentru stabilirea situaţiei reale, care ar avea în vedere şi alte aspecte.
În cauză, la acest moment, poliţiştii efectuează cercetări în vederea clarificării situaţiei de fapt, urmând ca la finalizare, în funcţie de rezultatul acestora să fie luate măsurile legale în consecinţă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, transmite IJP Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *