Cum să rămâi eficient la job pe perioada verii, în ciuda tentațiilor de recreere

Magazin| 29.06.2023| 93| 0| Virgil Rădulescu

Perioada verii vine cu o doză reînnoită de energie, în special pentru activitățile distractive sau pentru cele petrecute în compania oamenilor dragi.

Gândul, cel mai probabil, îți stă la mare, la terase răcoroase sau la acel hamac la umbră. A rămâne eficient în lunile de vară devine astfel o sarcină provocatoare. Iată câteva soluții alternative pentru a fi productiv pentru a te bucura mai apoi de timpul petrecut la soare.

Dorința de a petrece cât mai mult timp în aer liber în perioada verii crește semnificativ, doar există atâtea activități pe care le nu le poți face și în sezonul rece. Nu e nicio surpriză faptul că în companii productivitatea scade în sezonul estival, când tot mai mulți angajați își programează concediile. Din fericire, nu trebuie să-ți sacrifici vara pentru a rămâne productiv la job, pentru că există soluții care te pot ajuta să rămâi concentrat, chiar și atunci când activitățile de vară încearcă să te distragă

Cum să petreci orele la job cât mai eficient

Acordă mai puțin timp rețelelor de socializare

E mult mai frumos să te bucuri de ele atunci când ești în afara orelor de program. La birou, poți economisi minute sau chiar ore bune dacă te concentrezi pe task-uri și privești activitatea pe rețelele de socializare cât mai pragmatic.

Păstrează ședințele cât mai scurte

Știm, nu depinde de tine, însă poți veni cu o propunere de ședință eficientă, cu subiecte și cu intervale astfel încât întreaga echipă să se încadreze în câteva minute. Chiar tu poți fi un model pentru colegii tău dacă îți organizezi bine speech-ul.

Redu stresul

Este unul dintre factorii care îți iau energia și îți încetinesc ritmul de lucru. Există câteva idei prin care poți reduce încordarea și starea de anxietate. Iată câteva dintre ele: alege să mănânci cât mai sănătos, optează pentru mesele cu fructe și legume, cereale integrale, dormi 7-8 ore pe noapte, include exercițiile fizice în programul tău zilnic, evită să mănânci prânzul în fața calculatorului, alege să faci pauze atunci când ai un moment mai tensionat la birou.

Alege să dormi devreme și să te trezești cât mai devreme

Vei observa beneficiile în timp. Organismul tău se va simți odihnit astfel, chiar dacă te trezești la  6-7 dimineață. Un avantaj al trezirii cât mai devreme este faptul că îți poți începe programul de lucru, pe răcoare, și să termini pe la 16. E numai bine, mergi spre casă la o oră la care nu este aglomerație prea mare și ai mai mult timp pentru tine și pentru familia ta.

Lucrează de unde ești mai productiv

Dacă jobul îți permite acest lucru, este bine să-i povestești managerului tău câte lucruri ai făcut zilele trecute la acea terasă răcoroasă din apropierea casei sau chiar din hamacul grădinii tale. Inspirația, productivitatea și reducerea timpului petrecut în mijloacele de transport pot fi subiectele-cheie ale unei discuții cu șeful astfel încât să agreați un program convenabil.

Comprimă timpul de lucru astfel încât să ai trei zile de weekend pe săptămână

Ziua de vineri o poți recupera prin alegerea unui program de lucru de 10 ore de luni până joi. Poate fi ușor obositor, însă vei avea energie cu planurile de revigorare prezentate mai sus. Și numai gândul că vei avea un weekend prelungit te va mobiliza. O altă opțiune este weekendul de sâmbătă până luni. Desigur, această opțiune trebuie discutată cu managerul și echipa din care faci parte, pentru a nu încărca alți colegi cu task-urile tale.

Transformă activitățile distractive în recompense

În timpul verii, e important să privești activitățile fericite ca pe recompense pentru îndeplinirea unor sarcini specifice. În acest fel, te vei putea bucura de toată distracția verii. Cu toate acestea, nu ezita să-ți planifici un viitor concediu sau un weekend prelungit. E important să oferi odihnă creierului, asta va permite ideilor pe care le ai să se proceseze. Ideile bine conturate apar doar atunci când ai mintea relaxată.

Aceste sfaturi te pot ajuta să rămâi concentrat și motivat, chiar și atunci când bucuriile verii încearcă să-ți distragă atenția. Încearcă să-ți iei pauze pe tot parcursul zilei. Spre exemplu, o scurtă plimbare în timpul zilei te poate ajuta să-ți limpezești mintea și îți oferă o nouă perspectivă asupra sarcinilor care poate ți se par copleșitoare.

Totuși, nu uita că, deși gândul îți zboară la vacanță, cariera ta nu ar trebui să rămână în stand by. Astfel, dacă te-ai gândit la o schimbare a traiectoriei profesionale, nu ezita să aplici la miile de joburi postate pe eJobs.ro. Curaj! Aplică!

eJobs.ro

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *