Atenție șoferi! Amenzile rutiere vor putea fi contestate și la judecătoria de domiciliu

Actualitate| 29.06.2023| 33| 0| Petrache Ecaterina

Amenzile rutiere vor putea fi contestate și la judecătoria de domiciliu, nu doar acolo unde a fost sancționat șoferul. Măsura a primit votul decisiv.

O reglementare, introdusă anul trecut, prevede ca plângerile contravenționale, în general, pot fi introduse și la judecătoria de domiciliu. Din păcate, legiuitorul a trecut cu vederea contravențiile rutiere astfel că, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a unei abateri de la Codul rutier poate fi depusă doar la judecătoria din locul în care a fost constatată fapta, aspect extrem de neplăcut pentru cei care poate sunt nevoiți să se deplaseze zeci sau sute de km prin țară, funcție de locul în care a avut loc evenimentul rutier.

Pe principiul românesc „Mai bine mai târziu decât niciodată!”, legiuitorul și-a amintit de această anomalie și, pentru a remedia această situație, dând astfel o posibilitate facilă șoferilor de a contesta sancțiunile rutiere și la judecătoria de domiciliu, nu doar la cea în raza căreia a fost primită sancțiunea, a trecut de votul decisiv al Camerei Deputaților un proiect de lege ce vizează acest aspect.

Proiectul de lege, care va merge la promulgarea președintelui țării, vizează, în esență, modificarea Codului rutier și va stabili o competență alternativă de soluționare a plângerilor legate de contravențiile rutiere.

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum e acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere vor putea fi contestate și la „judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, după cum scrie în document.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *