Primăria Ploiești, îngropată de datorii

Administrație| 28.06.2023| 161| 0| Virgil Rădulescu

Primăria Municipiului Ploiești, controlată de primarul Andrei Volosevici este îngropată în datorii. Edilul caută să refinanțeze datoriile, caută eșalonări, dar nu găsește soluții. Marți, în cadrul unei conferințe de presă, grupul consilierilor PNL Ploiești a prezentat cele mai mari datorii înregistrate de municipalitatea ploieșteană la societățile aflate în subordinea Consiliului Local, dar și la bănci.

Senatorul PNL Roberta Anastase împreună cu grupul consilierilor liberali au prezentat datoriile pe care Primăria Ploiești le are la SC Transport Călători Express SA (TCE) și la Termo Ploiești (societăți aflate în subordinea Consiliului Local), dar și datoriile municipalității la bănci sau la fostul operator de termoficare, Veolia Energie Prahova.

Ploieștiul, în momentul de față, înregistrează datorii aproape cât bugetul pe un an de zile al Ploieștiului. Această lipsă de responsabilitate, sincer, eu nu o înțeleg. Avem două lucruri care ard, dar ard puternic… Pe 8 iulie este termenul limită până la care TCE-ul trebuie să negocieze eșalonarea datoriilor la ANAF sau dacă nu intră în insolvență!”, a declarat Roberta Anastase.

Consilierului local Vlad Frusina a precizat că TCE a depus o notificare la Primăria Ploiești în care se specifică „obligarea Primăriei în achitarea facturilor deja scadente, depășite, urmând ca, în cazul în care nu avem un răspuns pozitiv să demarăm procedurile judiciare în acest sens”.

„La ora actuală, TCE a emis facturi în valoare de 23 de milioane de lei către Primăria Municipiului Ploiești, dintre care suma de 15 milioane de lei reprezintă o creanță certă, lichidă, exigibilă, trecută de scadență. Această sumă este foarte, foarte necesară TCE-ului pentru îndeplinirea obligației către ANAF, obligație, repet, scadentă pe data de 8 iulie!”, a menționat Vlad Frusina.

VIDEO AICI

„În al doilea rând este perioada în care se face achiziția gazului ieftin pentru la iarnă, iar acest lucru nu se întâmplă. Ba mai mult, Primăria Ploiești înregistrează datorii de 30 de milioane la societatea de termie. Acestea două fiind lucrurile care sunt presante, sunt urgente, necesită adresare imediată. N-are rost să vă spun datoriile la bănci, de 30 de milioane, 100 de milioane certe, recunoscute, către Veolia, dar, atenție, Curtea Internațională de Arbitraj s-a pronunțat, într-o primă etapă, asupra sumei de 246 de milioane… Nu mai vreau să mă gândesc la penalități și așa mai departe… ”, a mai precizat Roberta Anastase.

Este îngrijorător și faptul că există riscul ca Ploieștiul să piardă finanțarea europeană în valoare de 150 de milioane de euro. Incompetența sau dezinteresul primarului Volosevici  poate duce la momentul când proiectele să fie derulate sub o presiune accentuată a timpului. Senatorul Roberta Anastase atrăgând atenția că, pănă în acest moment, nu a fost depusă nicio licitație.

„Putem muta aceste proiecte pe următorul exercițiu bugetar, dar asta nu înseamnă că fondurile respective nu vor fi pierdute”, a atenționat Dragoș Măchițescu,

Vă reamintim că, anul trecut, fostul operator de termoficare, Veolia Energie Prahova, a solicitat Primăriei Ploiești plata a peste 50 de milioane de euro. În ceea ce privește datoriiile municipalității la bănci, detalii AICI.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *