Bărbatul găsit mort într-o răpă din zona Cota 1400 era un milionar din Craiova

Investigații| 28.06.2023| 109| 0| Virgil Rădulescu

După cum v-am informat, luni, în jurul orei 18.15, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia au fost sesizați de către un lucrător al Salvamont Prahova despre faptul că într-o zonă greu accesibilă, din masivul Bucegi, se află o persoană decedată.

Salvamontiştii prahoveni au recuperat corpul dintr-un punct de belvedere, situat în apropierea Cotei 1400. Din primele verificări nu au rezultat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei.

În urma cercetărilor, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, Bărbatul ar fi căzut într-o râpă în timp ce încerca să facă o fotografie.

„Din primele verificări, nu au rezultat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție”, precizează IJP Prahova într-o informare transmisă în cursul zilei de marți.

Victima este Marius Ivan, 64 de ani, om de afaceri originar din Craiova, stabilit în județul Ilfov, poreclit „Gigantul”, datorită succesului său în afaceri, dar și pentru că avea peste 2 metri înălțime.

Era o persoană care nu prea se afișa în spațiul public, dar cunoscut ca fondatorul Dufa și Henkel, având succes și în domeniul imobiliar.

Marius Ivan şi-a inceput afacerile imediat după Revoluţie, importând produse de larg consum din Germania. A creat şi, ulterior, a vandut două dintre cele mai de succes afaceri din domeniul materialelor de constructii: Dufa si Henkel Bautechnik România.

Născut în Craiova, Marius Ivan a terminat Facultatea de Științe Economice, însă nu și-a uitat niciodată prima sa iubire, baschetul. A practicat acest sport timp de 16 ani la Universitatea Craiova, lucrând ulterior în domenii printre care se numără şi departamentul de analiză a unui centru de Calcul.

Ivan a rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv de gimnastică, înot, golf. De exemplu, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria hole in one, introducând mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură, lucru care se întâmplă foarte rar în competiții.

Marius Ivan, unul din fondatorii afacerii cu lacuri și vopsele Dufa România, a încasat 16 mil. $ (13 mil. euro) în urma vânzarii către grupul german Henkel a participației deținută la Henkel Bautechnik România, potrivit unor informații financiare.

El a fondat, în anii ’90, afacerea Dufa, acum unul dintre primii trei producători de lacuri și vopsele din România, alături de un alt investitor român, Liviu Stan, și grupul german Meffert.
Banii încasați i-a investit în firma Creativ Invest și în rețeaua Global Real Invest din domeniul materialelor de construcții, afacere în care era implicat și cu grupul german Interpares Mobau Interbaustoff. Din ipostaza de manager – antreprenor, Ivan a format echipe de management care să coordoneze afacerile în care el a investit.

Tragedia s-a produs la un punct de belvedere din apropiere de Cota 1400. Bărbatul ar fi căzut zeci de metri într-o râpă, trupul său fiind recuperat de salvamontiști dintr-o zonă greu accesibilă.

Marius Ivan va fi înmormântat joi, pe 29 iunie.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *