ANFP cheamă în instanță Primăria Ploiești pentru că Volosevici a eliberat-o abuziv din funcție pe Maria Crăciunoiu

Investigații| 28.06.2023| 50| 0| Virgil Rădulescu

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a concluzionat că directorul ecoonomic al Primăriei Ploiești, Nicoleta Crăciunoiu, a fost eliberată din funcție abuziv de către primarul Andrei Volosevici. Astfel, ANFP va acționa în instanță primăria. Dintr-o curioasă coincidență, Volosevici trecând în tabăra PSD, Prefectura Prahova, instituția care avea obligația de a verifica legalitatea dispoziției primarului, nu s-a autosesizat.

Nicoleta Crăciunoiu a fost eliberată din funcția de director economic al Primăriei Ploiești, în luna martie, printr-o dispoziție a primarului Andrei Volosevici. Decizia a fost luată după ce primarul a făcut o evalurare în urma căreia directorul economic a primit nota 2,07 (nesatisfăcător).

„Vă aduc la cunoştinţă că, potrivit Raportului de evaluare a performantelor individuale pentru perioada evaluată de la 28.11.2022 la 31.12.2022, în calitate de director executiv al Direcţiei Economice, am fost evaluată de către primarul în funcţie cu nota finală 2, 07, calificativ nesatisfacator. În situaţia în care aveţi suspiciuni cu privire la  datele puse la dispoziţie în calitate de director executiv, va rog să sesizaţi organele abilitate”, a fost informarea trimisă de Nicoleta Crăciunoiu aleşilor locali.

Analiza disciplinară demarată împotriva directorului economic vine în urma nenumăratelor scandaluri izbucnite în administrația locală în ultimii doi ani. Prin funcția deținută, Nicoleta Crăciunoiu, nu a avizat o serie de proiecte inițiate de primarul Volosevici, toate cu impact major asupra bugetului local.

Pentru a putea pune în practică această decizie, primarul Andrei Volosevici i-a luat mai întâi atribuțiile de verificare a activității fostului director economic viceprimarului USR, Anca Popa, după cum reiese din Dispoziția nr. 4777/25.11.2022.

La momentul respectiv, Nicoleta Crăciunoiu a acuzat că este hărțuită sistematic la locul de muncă.

„Această hărţuire morală prin caracterul său sistematic mi-a adus atingere demnităţii, integrităţii fizice şi pune în pericol munca şi climatul de lucru prin crearea unei atmosfere de tensiune şi presiune la locul de muncă, prin numire în comisii de predare-primire CET Brazi sau ducere la îndeplinire atribuţii şi sarcini  privind inventariere in teren sau altele de specialitate tehnica, neavând pregătirea necesară, prin supravegherea excesivă a modului în care îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, prin ameninţări repetate cu plângeri penale, discriminare, toate acestea afectandu-mi activitatea desfăşurată şi sănătatea.

Discreditarea abilităţilor profesionale şi atacul în mod repetat la reputaţia mea prin răspândirea de zvonuri, umilire, sunt făcute cu scopul de a mi se ataca demnitatea, integritatea, credibilitatea şi competenţa profesională.

Izolarea mea prin desemnarea şi trasarea sarcinilor de serviciu de către subalterni apropiaţi dvs., excluderea de la şedinţele de echipă, ignorarea repetată a cererilor şi plângerilor depuse de mine, refuzul privind formularea de  răspunsuri la Plângeri prealabile formulate de către mine sau netrasmiterea de copii xerox după documente asupra cărora am suspiciuni că au fost înlocuite sau falsificate, discriminarea prin încercări de evaluări necorespunzătoare, jigniri repetate de genul zero profesional, nu va mai lucra mult timp in institutie, atac la persoană sau împiedicarea de a mă exprima fiind întreruptă şi  încercându-se intimidarea mea, ameninţările repetate, fiind tratată mai degrabă ca obiect decât ca subiect al unor discuţii, desconsiderarea mea in faţa colegilor, crearea de presiuni, împovărarea cu sarcini ale unor subalterni, încredinţarea unor sarcini de serviciu cu termen foarte scurt, cu documente de ordinul sutelor de pagini de analizat imediat etc, reprezintă o  practică frecventă din instituţie în ce mă priveşte”, este punctul de vedere al Nicoletei Crăciunoiu, trimis către Cabinetul Primarului Andrei Volosevici.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a anunţat că va ataca în contencios administrativ concedierea Nicoletei Crăciunoiu din funcţia de Director Economic al Primăriei Ploieşti.
Potrivit unui document adresat Primăriei Ploiești, ANFP consideră că legislaţia privind funcţionarii publici a fost încălcată, iar primarul Andrei Volosevici va fi nevoit să-și justifice decizia în instanță.

Curios, Prefectura Prahova nu s-a autosesizat și nu a contestat în instanța de contencios administrativ dispoziția primarului Volosevici cu privire la eliberarea din funcție a directorului economic Nicoleta Crăciunoiu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *