Plump child girl playing outdoor sports street simulators

Obezitatea la copii, cifre alarmante

Sănătate| 26.06.2023| 69| 0| Petrache Ecaterina

Romania are cea mai accentuata rata de crestere a obezitatii la copii.

Obezitatea este una din cele mai mari provocări ale acestui secol, cu o prevalență  care va crește de la 14% în 2020 la 24% în 2035, ajungând să afecteze 2 miliarde de persoane la nivel global.

Conform World Obesity Atlas 2023rata de creștere a obezității în România până în 2035 va fi de 2,1%/an la adulți și de 5,6%/an la copii, ceea ce ne situează în rândul țărilor cu cea mai accentuată rată de creștere a obezității la copii.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate la nivel global. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, după anul 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză.

Ingrijoratoare este situatia copiilor. Daca unii dintre specialisti considera ca, din cauza programului de la scoala nu pot servi un pranz sanataos, altii sunt de parere ca, odata cu aparitia alimentatiei de tip fast food, cumva asimilata ca o moda, alimentatia multor copii din Romania s-a indreptat spre aceasta zona. In plus, sedentarismul determinat in mare parte de moda accesarii nemasurate a retelelor de socializare in detrimental miscarii au condus catre o crestere alarmanta a obezitatii in randul copiilor. Din pacate, aceasta aduce cu ea si o serie de afectiuni dificil de gestionat si care ii transforma in pacienti pentru tot restul vietii. Vorbim despre diabet dar si despre afectiuni cardiovasculare si nu numai.

Daca pana acum diabetul era un diagnostic exclusiv pentru adulti, tot mai des, in ultimii ani, diabetul de tip II este intalnit si la copii.

Obezitatea este o afectiune cronica, dar tratabila, care poate fi prevenita inca din copilarie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *