Bacalaureat. Subiecte la Limba și literatura română

Educație| 26.06.2023| 64| 0| Petrache Ecaterina

Proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2023 s-a desfășurat astăzi, 26 iunie, de la ora 9:00.

Ce subiecte au picat?

Cei de la Real au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

La Uman au avut de scris o caracterizare a unui personaj dintr-un text la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Profilul real, tehnologic și filiera vocațională 

La subiectul I, pentru profilul real, tehnologic și filiera vocațională, absolvenții de liceu au avut un text la prima vedere din „Ion Creangă. Viața și opera” de George Călinescu.

La punctul B, un text argumentativ despre „dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoștință față de școlile în care au fost formați”.

La subiectul 2, elevii au primit o poezie de Alexandru Vlahuță, cerința fiind să o comenteze, în minimum 50 de cuvinte, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

La subiectul 3 a picat un eseu despre „Particularităţile unei opere care aparţine lui Liviu Rebreanu”.

Mâine se va desfășura proba obligatorie a profilului (în funcție de profil, matematică sau istorie), miercuri proba la alegere a profilului și specializării, unde în funcție de filieră, profil și specializare se poate opta pentru una dintre cele 10 discipline, biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, sociologie și psihologie.
Joi se va desfășura ultima probă la limba și literatura maternă.
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *