Un nou transfer la Petrolul: muntenegreanul Zoran Petrovic

Sport| 25.06.2023| 119| 0| Virgil Rădulescu

Zoran Petrovic este, oficial, jucătorul Petrolului Ploiești, fotbalistul muntenegrean făcând joncțiunea, astăzi, cu noii săi colegi, în cantonamentul de la Rogla, potrivit siteului oficial al clubului.

Campion al Muntenegrului, în ultima ediție de campionat, cu Buducnost Podgorica, Zoran Petrovic (25 ani) vine să întărească ofensiva echipei noastre. Fost internațional „U21” al țării sale, „Zoki” este un atacant central de meserie, dar poate evolua atât în banda dreaptă, cât și pe alte poziții ale compartimentului ofensiv.

Petrovic a evoluat în primii ani ai carierei sale pentru Mladost Podgorica, formație cu care, la vârsta de 19 ani, cucerea primul său titlul în Muntenegru, trecându-și, totodată, în palmares, și două Cupe ale țării sale (2015 și 2018). Pentru Mladost a disputat 109 partide și a marcat 29 de goluri, inclusiv în cupele europene, iar vara lui 2019 s-a transferat în prima ligă din Cehia, la FK Jablonec. S-a întors în Muntenegru în 2020, la FK Iskra, pentru ca în ultimele două sezoane să joace pentru Buducnost Podgorica (28 meciuri/8 goluri în ediția 2021-2022; 29 meciuri/7 goluri în ediția 2022-2023), formație cu care, pe lângă titlul din acest an, a câștigat și Cupa Muntenegrului, în 2022.

Cotat la 300.000 de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt, Zoran Petrovic a jucat 32 de meciuri oficiale în sezonul trecut, în toate competițiile, pentru echipa din capitala Muntenegrului, reușind să marcheze 7 goluri și să ofere 10 pase decisive.

De-a lungul carierei sale, fotbalistul care va împlini 26 de ani pe 14 iulie a mai evoluat pentru echipe precum OFK Titograd sau FK Iskra, din țara natală, dar a avut și o experiență în Cehia, la Jablonec.

„Sunt fericit să fiu aici, știu multe despre acest club, am prieteni care au jucat în România și mi-au spus aproape totul! Știu că fanii sunt minunați și îmi doresc să facem lucruri frumoase, împreună, în noul sezon!”, a declarat Zoran Petrovic.

În plus, ploieștenii și-au asigurat în linii mari și poziția de „jucător Under” pentru sezonul viitor, după ce i-au adus sub formă de împrumut pe Alexandru Musi și Ionuț Cojocaru, de la FCSB, respectiv Farul Constanța.

Portarul Andreas Leitner nu va mai face parte din lotul lupilor galbeni, după ce FC Petrolul Ploiești și gruparea austriacă SV Ried au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului.

Pe de altă parte, Mario Bratu, unul dintre jucatorii de perspectivă ai clubului Petrolul Ploieşti, s-a accidentat la genunchi şi, deşi a sperat într-o refacere rapidă, până la urmă verdictul final al medicilor a fost unul dur: ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul piciorului stâng.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *