Greva generala in iulie

Sănătate| 25.06.2023| 72| 0| Petrache Ecaterina

Sindicaliștii din sănătate au decis să continue acțiunile de protest. Consiliul de Coordonare al Federatiei „Solidaritatea Sanitară” anunță că nu renunță la proteste până nu le vor fi soluționate revendicările.

Calendarul acțiunilor de protest a fost stabilit, iar ultima acțiune va fi greva generala, programată pe 27 iulie. Până atunci, continuă acțiunea „Demisia” care vizează gărzile din spitale. Se pare că deja sunt ceva rezultate…

În această fază a protestului, medicii care semnează pentru participarea la această acțiune, de pe platforma dedicată protestului, în numele lor este transmisă către unitățile sanitare Înștiințarea privind intenția de a demisiona din contractele aferente gărzilor suplimentare.

În același timp, Înștiințarea privind intenția de a demisiona este transmisă, în mod individual, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Guvernului. Forma de transmitere constituie în sine o modalitate de protest, instituțiile statului luând cunoștință de nemulțumirile legitime ale fiecărui medic.

Conform comunicatului Federației, spitalele importante din țară au anunțat că nu vor putea acoperi gărzile din cauza acestor forme de protest.

Situația este dramatică la Buzău, unde activitatea de la Unitatea de Primiri Urgențe, Chirurgie, Pediatrie și ATI ar putea fi blocată. Mai mulți medici au renunțat la contractele pentru gărzile suplimentare, începând cu luna iulie. Nemulțumirea lor vizează baza de calcul a remunerației stabilită în decembrie 2018, aspect care face ca suma primita să fie de trei ori mai mica decât ceea ce ar fi trebuit să primească dacă s-ar fi actualizat la nivelul anului 2023.

Pe 29 iunie, sindicaliștii au programat un protest, iar pe 6 iulie vor picheta unitățile sanitare din întreaga țară. Un miting național al angajaților din sanătate este programat pe 12 iulie și se va desfășura în Piața Victoriei din București.

Calendarul actiunilor de protest va continua cu o grevă de avertisment, programată pe 19 iulie, iar dacă nici aceasta nu va avea efectul scontat, va urma greva generală pe 27 iulie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *