Perle de la Evaluarea Națională 2023

Educație| 21.06.2023| 58| 0| Petrache Ecaterina

Ca in fiecare an, examenul de Evaluare Națională aduce cu el alte „perle” in lucrarile elevilor. Profesorii s-au apucat din timp de corectat și perlele de anul acesta nu au întârziat să apară la Limba română.

Unul dintre subiecte cerea transcrierea propoziției subordonate din enunțul „fiecare cunoștea ce sunet scoteau tălăngile de la vacile sale”.

Iată si „perla”: „Vacile sunt subordonatele oamenilor. Tălăngile sunt subordonatele vacilor. Iar sunetul este subordonat tălăngilor”.

La un alt subiect aveau de argumentat importanța respectării regulilor, în 50-100 de cuvinte. Unul dintre candidati a raspuns „Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”

Un exercițiu a cerut elaborarea a două enunțuri. În primul, verbul „a face” să fie la imperativ negativ, iar în al doilea „ea” să fie complement prepozițional. Un elev a raspuns:

„Nu face pe ea!”

Candidații au avut de găsit un element de conținut comun între cele două texte date.

Iata si raspunsul: „Elementul comun este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte”.

Un alt subiect cerea: „Unul dintre elementele comune ale texelor date este reprezentat de activitățile oamenilor din spațiul rural, concretizate în creșterea animalelor, prezența animalelor, sărăcia, hărnicia” Raspunsul unui candidat: ”Oile erau pline de scaieți, iar dulăii erau schiopi”.

Scoala online se pare ca isi spune cuvantul.

Primele rezultate vor fi disponibile pe 28 iunie, iar cele finale, vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *