Percheziţii într-un dosar de înşelăciune privind obţinerea de indemnizaţii acordate în contextul pandemiei

Investigații| 19.06.2023| 53| 0| Virgil Rădulescu

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au efectuat, luni, 10 percheziţii domiciliare la bănuiţi de înşelăciune pentru obţinerea de indemnizaţii acordate în contextul pandemiei COVID-19.
Patru percheziţii au fost efectuate în judeţul Prahova, patru în judeţul Argeş, una în judeţul Ilfov şi una în municipiul Bucureşti.
Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru audieri.
„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, prin intermediul a doi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii artistice, prin care s-ar fi atestat că activitatea artistică desfăşurată ar fi fost afectată din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, în baza declaraţiilor şi a cererilor care ar fi fost întocmite în fals, ar fi fost obţinute indemnizaţii necuvenite de la o instituţie publică”, precizează IPJ Dâmboviţa.
Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei.
Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *