Muzica și poezia mai sărace: Ştefan Alexandru Saşa s-a stins din viață

Cultură| 19.06.2023| 110| 0| Virgil Rădulescu

Muzician iubit, poet și om de cultură, Ştefan Alexandru Saşa s-a stins din viață, astăzi de dimineață, la un spital din Ploiești.

Îndrăgitul epigramist, fost membru și fondator al cunoscutei formații Meteor, împreună cu care a cântat timp de 40 de ani, împlinise luna aceasta, la data de 6 iunie, vârsta de 73 de ani.

El nu a părăsit niciodată Câmpina, orașul în care s-a născut, unde a iubit și a trăit din plin, unde a cântat din inimă și a compus, neîncetat, sute, poate mii de epigrame.
Drum lin, Maestre! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Alexandru Ştefan, Saşa, cum îi spun prietenii, s-a născut în Câmpina. A absolvit Colegiul „Nicolae Grigorescu”, apoi a urmat Şcoala de Maiştri Mecanici. A fost referent cultural la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, răspunzând de lansări de carte, expoziţii, târguri de artă, festivaluri de folclor şi altele. Atras de literatură încă din copilărie, s-a îndreptat către poezie, publicând mai multe volume, devenind cunoscut prin umorul cu care îşi presară epigramele, catrenele, fiind membru în Uniunea Epigramiştilor din România.

Epitaf epigramatic de Alexandru Ştefan-Saşa din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007):

Epitaf

Când mor, să-mi faceţi o statuie
Din sticle pline cu rachiu,
În raclă, o gagică şuie,
Pe lumea aia-n chef s-o ţiu,
Iar ei să-i placă-acolo jos
Când toate or să fie… os!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *