Degajare de fum, în Halta Prahova, la locomotiva trenului care circula pe ruta Braşov – Bucureşti Nord

Actualitate| 16.06.2023| 50| 0| Virgil Rădulescu

O defecțiune tehnică cu degajare de fum s-a produs, vineri dimineaţa, în halta Prahova (pe secţia Ploieşti – Bucureşti), la locomotiva trenului IR 1628 care circulă pe ruta Braşov – Bucureşti Nord.
Potrivit unui comunicat al CFR Călători, siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol.
„Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. (…) Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112 şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului pentru limitarea efectelor degajării de fum”, se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, trenul a staționat până la reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, cu o locomotivă de ajutor.
„Călătorii aflaţi în tren au fost preluaţi de trenul IR 1742. Este posibil să se înregistreze întârzieri şi în circulaţia altor trenuri ca urmare a intervenţiei echipei de pompieri la trenul IR 1628”, potrivit CFR Călători.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop.

Incendiile și degajările de fum sunt frecvente la companiile de cale ferată ale statului din cauza vechimii mari și a întreținerii necorespunzătoare a materialului rulant.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *