Cu excepția elevilor din anii terminali, A VENIT VACANȚA!

Educație| 16.06.2023| 59| 0| Virgil Rădulescu

Vineri, 16 iunie, este ultima zi de școală pentru copiii de grădiniță și pentru elevi claselor primare, gimnaziale și liceale, cu excepția învățământului tehnologic și profesional. Durata vacanței de vară este de 86 de zile, potrivit calculelor Edupedu.ro.

Mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pot fi încheiate până astăzi, potrivit unui ordin de ministru care a modificat calendarul anului școlar 2022-2023, publicat luni în Monitorul Oficial.

Cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe data de 5 septembrie 2022. Prima zi de vacanță este sâmbătă, 17 iunie, dar sunt și excepții:

  • pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a), pentru clasele din învățământul postliceal, cu excepția calificărilor din domeniul sănătate și asistență pedagogică, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 23 iunie 2023;
  • pentru clasele din învățământul postliceal, având calificări din domeniul sănătate și asistență pedagogică, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare;

Elevii de clasele a XII-a care nu își pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *