Peste 40 de persoane suspectate că au obţinut, folosind documente falsificate, indemnizaţii pentru sprijinirea angajaţilor în perioada pandemiei COVID-19

Investigații| 15.06.2023| 45| 0| Virgil Rădulescu

Peste 40 de persoane urmează să fie audiate de poliţiştii din Bucureşti, într-un dosar în care sunt suspectate că au folosit documente falsificate pentru a obţine indemnizaţii destinate sprijinirii angajaţilor în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciul este estimat la 720.000 de lei.

„Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – Sector 1 pun în aplicare 42 de mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În fapt, în perioada 2020 – 2021, 42 de persoane, folosind documente falsificate, ar fi solicitat şi primit din partea agenţiilor de plăţi si inspecţie socială din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Prahova indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2,  în valoare de 4.500 de lei/lunar”, a transmis Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că prejudiciul total generat bugetului de stat este de 720.000 de lei. Persoanele urmează să fie duse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *