Microbuze şcolare electrice pentru localităţile din Prahova

Administrație| 15.06.2023| 716| 0| Virgil Rădulescu

Consiliul Județean Prahova în asociere cu mai multe primării intenționează să achiziționeze cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), gestionat de Ministerul Educaţiei, cel puțin 28 de microbuze școlare electrice.

Programul național „Microbuze electrice pentru elevi” este derulat în cadrul axei de investiţii numărul 10 din PNRR, dedicată dezvoltării rețelei de școli verzi și achiziționării de vehicule nepoluante pentru transportul copiilor, cu o alocare de 425 de milioane de euro la nivelul întregii ţări.

Conform hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean, în baza căreia s-a înfiinţat şi ADI Mobilitate, de a accesa finanţare pentru a asigura achiziţia unor mijloace de transport electrice pentru zona periurbană a municipiului Ploieşti, fiecare localitate va deține minimum un microbuz pentru transportul elevilor. Valoarea proiectului este de 36 milioane lei.

Cele 28 de unități administrativ teritoriale din Prahova în care va ajunge un microbuz școlar electric sunt localitățile: Bălțești, Bătrâni, Bucov, Cocorăștii Colț, Chiojdeanca, Drajna, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gornet Cricov, Gura Vadului, Iordăcheanu, Lapoș, Lipănești, Mănești, Poienarii Burchii, Râfov, Șotriile, Sângeru, Starchiojd, Ștefești, Telega, Valea Călugărească și Valea Doftanei.

Conform deciziilor Comisiei Europene, finanţările nerambursabile de la UE pentru achiziţia de mijloace de transport public pot fi folosite doar pentru vehicule nepoluante.

Proiectul „România Educată” are în vedere respectul pentru mediu ca parte a valorilor promovate și dezvoltate prin educație. Unul dintre dezideratele asumate prin acest proiect este ca sistemul de educație să formeze cetățeni responsabili față de societate și față de mediul înconjurător. Din această perspectivă, educația pentru mediu și schimbări climatice trebuie să fie abordată integrat, în toți anii de studiu, în vreme ce infrastructura unităților de învățământ trebuie să fie adecvată standardelor europene și globale de dezvoltare sustenabilă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *