Greva cadrelor didactice se suspendă! Cadrele didactice acuză sindicatele de trădare

Social| 12.06.2023| 68| 0| Virgil Rădulescu

Potrivit unui comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizaţiilor sindicale afiliate, în cadrul şedinţelor Colegiilor liderilor celor două federaţii, au luat decizia suspendării grevei generale, condiţionată de instituirea, în ordonanţa de urgenţă ce urmează a fi aprobată în şedinţa de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
– acordării primei tranşe de majorare salarială (50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situaţia în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanţa de urgenţă, greva va fi reluată, precizează sindicatele din Educație.

Guvernul urmează să adopte OUG care să prevadă că salariul de bază al profesorului debutant va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public, prcum și ca prima tranșă din majorările salarile să fie de 50%, de la 1 ianuarie 2024.

Anunțul federațiilor sindicale din Educație privind suspendarea grevei a indignat o mulțime de profesori care spun că ei nu au votat pentru asta. Revoltați, profesorii îi acuză pe liderii sindicali de trădare și cer să se vadă procentele pe județe ale celor care au acceptat suspendarea grevei.

Proiectul iniţiat de  Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prevede acordarea unei prime de 1.500 lei pentru profesori şi 500 de lei pentru personalul nedidactic, până în 2027, pe data de 5 octombrie, atunci când este Ziua Internaţională a Educaţiei.

Cadrele didactice au anunțat că vor continua greva și fără liderii de sindicat corupți, mânjiți de partidele sistemului.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *