Incendiul de la Mănăstirea Turnu din Târgşoru Vechi a fost lichidat

Actualitate| 06.06.2023| 110| 0| Virgil Rădulescu

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă,  în jurul orei 3.30, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, focul cuprinzând o clădire aflată lângă biserica lăcaşului de cult, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Conform sursei citate, din primele informaţii de la faţa locului, flăcările s-au manifestat generalizat la nivelul clădirii de lângă biserica mănăstirii, incendiul afectând acoperişul şi etajul unu ale casei parohiale. Incendiul a fost localizat şi s-a acționat pentru lichidare, suprafaţa totală afectată de flăcări fiind de 600-800 mp. La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate, la faţa locului aflându-se 3 ofiţeri şi 45 de Subofiţeri.

Incendiul care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, focul cuprinzând casa parohială, a fost lichidat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Progresiv, pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alocate șapte autospeciale de stingere, două autocisterne, două autoscări, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de grupă operativă. În total au acționat trei ofițeri și 45 de subofițeri. Flăcările au cuprins acoperișul și etajul I ale casei parohiale, fiind afectate și chiliile din apropiere. Incendiul a fost localizat la ora 4.38 de minute. Suprafața totală afectată de flăcări a fost cuprinsă între 600 și 800 de metri pătrați. La ora 7.25, salvatorii au reușit să lichideze incendiul. Din acel moment se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative și la stabilirea cauzei probabile de incendiu. Din fericire, acest eveniment nu a fost soldat cu victime”, a informat ISU Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *