Marius Soare, noul subprefect al județului Prahova

Politică| 26.05.2023| 169| 0| Virgil Rădulescu

Marius Soare a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Prahova, printr-o hotărâre de guvern, publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după trei luni și jumătate de când fusese eliberat din funcție fostul subprefect, Alexandru Vane.

Marius Soare a activat la ANAF, Garda Financiară și Direcția Vamală, ultima oară fiind șeful Serviciului Fiscal Băicoi. Soare a depus vineri jurământul pentru preluarea funcției în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat doar câțiva angajați ai instituției.

Soare a deținut mai multe funcții publice, majoritatea în domenii legate de finanțe: comisar la Garda Financiară, funcții în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, șef serviciu și ulterior director executiv la Direcția Regională Vamală, care se află tot în subordinea Direcției Finanțelor Publice, iar în ultimii ani a lucrat la Serviciul Fiscal Orășenesc Băicoi. Din mai 2017 și până acum, a fost șeful acestui serviciu. Între decembrie 2012 și februarie 2013, a fost directorul Direcției Generale de Control de Prim Nivel din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ocupându-se de coordonarea sistemului național de control pentru programele de cooperare teritorială europeană, potrivit datelor din CV-ul publicat de Prefectură.

„Astăzi, 26 mai 2023, în cadrul unei videoconferințe susținută de doamna Aneta MATEI (secretar de stat în cadrul M.A.I.) împreună cu domnul Teodor Iulian GHEORGHE (Director General D.G.R.I.P și în prezența angajaților Instituției Prefectului, domnul Marius SOARE a rostit jurământul de credință pentru preluarea funcției de subprefect al județului Prahova. Noul suprefect a depus jurământul de credinţă în faţa tuturor celor prezenţi, susţinând că va face tot ce îi stă în putere pentru a ajuta la buna dezvoltare a judeţului.” au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

Marius Soare are 53 de ani și este din Blejoi. Este economist licențiat în Relații comerciale, financiar bancare, interne și internaționale la Universitatea Româno-Americană București și deține o diplomă de master în domeniul financiar bancar pe care a obținut-o la Universitatea Petrol Gaze din Ploiești în anul 2004.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *